گروت سیمانی
فهرست مطالب
گروت سیمانی
گروت سیمانی محصولی مطمئن برای پر کردن زیر صفحه ستون ها در سازه های اسکلت فلزی است. از گروت سیمانی برای نصب های ماشین آلات صنعتی نیز استفاده می شود. در این نوشته قصد دارم شما را با این محصول ضروری صنعت ساختمان آشنا کنم لطفا تا انتهای مطلب با من همراه باشید و ما را از نظرات خود بهره مند نمایید.
واژه گروت Grout و معنی آن
معادل فارسی واژه Grout یا گروت واژه دوغاب می باشد. در سالهای اخیر از واژه روان ملات نیز برای گروت استفاده شده است. علت این نام گذاری در فارسی اشاره کردن به مایعی غلیظ است که به راحتی در درز ها و ترک ها حرکت می کند و بعد از مدتی سفت و محکم می شود.
گروت چیست؟
گروت یا دوغاب بهطور عمومی به سوسپانسیونهای با ویسکوزیته نسبتاً بالا گفته میشود. دوغاب مخلوطی از جامدات چگال تر از آب در مایع که معمولاً آب است، میباشد. اندازه ذرات جامد ممکن است از ۱ میکرون تا صدها میلیمتر باشد. انواع متنوعی گروت در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود که گروت سیمانی از پر مصرف ترین آنها است.
گروتینگ چیست؟
از آنجا که گروت نوعی مخلوط روان است عملیات ریختن آن می تواند با کمک پمپ انجام شود و گروت را با فشار به داخل اجسام مختلف حتی در قسمت هایی که دسترسی ندارند وارد کنند. عمل جا دادن گروت یا دوغاب در محل مورد نظر را گروتینگ Grouting می گویند و معادل فارسی آن تزریق دوغاب یا دوغاب ریزی می باشد.
تاریخچه گروت در زمان باستان
تاریخچه گروت به تمدن های باستانی باز می گردد عمدتا از موادی مانند آهک استفاده می کردند و وقتی قطعه سنگی در ساختمان دچار ترک خوردگی و شکاف عمیق می شد با مصالح مناسب دوغاب درست می کردند و داخل شکاف می ریختند. این روش موثر واقع می شد و دوغاب اولا به راحتی به داخل همه قسمت های شکاف وارد می شد و بعد از مدتی سفت می شد. این عملیات موجب ترمیم و امکان بهره برداری از آن سازه را فراهم می کرد.
گروت در دنیای معاصر
اما در تاریخ معاصر محققان اولین استفاده از گروت و تزریق آن را به چارلز برنی در سال 1802که در فرانسه برای تعمیر یک دریچه، دوغاب را با یک پیستون چوبی به داخل فونداسیون تزریق کرد نسبت می دهند. در ژئوتکنیک تزریق را وارد کردن مصالح پمپ پذیر با استفاده از فشار به داخل خاک یا سنگ به منظور تغییر خصوصیات فیزیکی آن می شناسند. بین سالهای 1802 تا 1809 از تزریق گروت برای تعمیر قفل های چندین بندر در فرانسه استفاده شد. در سال 1837 رایتال یک مقاله درباره کاربرد تزریق گروت یا دوغاب برای تعمیر کارهای سنگی نوشت. در سال 1911 از تزریق برای مستقرق کردن شمع استفاده شد.
پیدایش گروت های غیر سیمانی
در سال 1919 سد هالز بار در ایالت تنسی آمریکا پس از اولین آب گیری بطور جدی نشت آب داشت. کریستین برای رفع این مشکل جدی از تزریق قیر گرم استفاده کرد. وی در تلاشی بزرگ قیر گرم را توسط یک لوله حرارتی به سد تزریق کرد. در این تلاش عظیم 11 هزار بشکه قیر تزریق شد. در سال 1925 ژوستن فرآیند تزریق شیمیایی را به نام خود ثبت کرد. او امکان گروتینگ در آلومینیوم را به وجود آورد. روش کار مبتنی بر تزریق دو ماده شیمیایی به داخل قطعه بود که این دو ماده پس از نفوذ با یکدیگر واکنش نشان می دادند و یک ژل ایجاد می کردند.
گروت سیمانی چیست؟
گروت سیمانی ترکیبی خشک از ماسه، سیمان و افزودنی های پودری می باشد. در واقع گروت های سیمانی نوعی بتن پر مقاومت محسوب می شود که به منظور اطمینان از کیفیت مواد اولیه و نیز نیاز به دقت بالا در مقدار مواد تشکیل دهنده معمولا به صورت بسته بندی شده در کارخانه های مواد شیمیایی ساختمان مانند آرا بتن اروند و بتن شیمی کامبادن عرضه می گردد.
مکانیزم عمل گروت سیمانی
وقتی که گروت سیمانی تهیه می کنید این محصول به صورت پودر در کیسه هایی شبیه سیمان به دست شما می رسد. کافی است گروت سیمانی با آب مخلوط شود. باید دقت کنید مقدار آب طبق توصیه مندرج در کاتالوگ یا نوشته روی بسته بندی باشد. وقتی به گروت سیمانی آب اضافه می شود و هم زده می شود مواد سیمانی و شیمیایی موجود در آن شروع به واکنش هیدراتاسیون می نماید. زمان مشخصی برای ریختن گروت سیمانی وجود دارد که کارخانه سازنده بر اساس آزمایش به آن پی برده است. وقتی گروت سیمانی را در محل زیر بیس پلیت یا صفحه ستون می ریزید بعد از مدتی شروع به گیرش می کند و مانند بتن سفت می شود.
محل مصرف گروت سیمانی
عمدتا از گروت سیمانی برای پر کردن زیر صفحه ستون ها استفاده می شود. فضای خالی بین فونداسیون و بیس پلیت که معمولا دارای ضخامت کمی می باشد قابل دسترس نیست یا امکان ویبره زدن ندارد. از طرفی برای انتقال صحیح بار به فونداسیون حتما باید این فضای خالی پر شود. مصالحی که برای پر کردن این بخش استفاده می شود باید در درجه اول بسیار پر مقاومت باشد زیرا انتقال تمام بار و نیرو به فونداسیون از این محل صورت می گیرد. در مرحله بعد به دلیل فضای محدود زیر صفحه ستون مصالح پر کننده باید بصورت روان و دوغابی باشد تا بتواند کل فضا را پر کند و اتصال بین صفحه ستون و فونداسیون بصورت کامل برقرار شود و نیازی به ویبره هم نداشته باشد.
مقاومت گروت سیمانی در سنین کم
به دلیل ماهیت ریز دانه بودن گروت سیمانی و مواد بکار رفته در آن واکنش هیدراتاسیون با سرعت بسیار زیادی انجام می شود. به همین دلیل مقاومت فشاری بسیار قابل توجه در سنین یک روز تا هفت روز بدست می آید. در گروت های سیمانی برند آرا تک و کامبادن که در فروشگاه نوژان سازه عرضه می گردد مقاومت فشاری یک روزه حدود 20 مگا پاسکال می باشد. این مقاومت در سن هفت روز بالغ بر 40 مگا پاسکال می شود که از مقاومت بتن فونداسیون که معمولا در ایران 25 و 30 مگا پاسکال است بیشتر می شود.
مقاومت گروت سیمانی در سنین بالا
گروت سیمانی همچون بتن به رشد مقاومتی خود تا سن 90 روز ادامه می دهد و از 90 روز آهنگ رشد مقاومت با شیب کمی تا ابد ادامه می یابد. گروت های سیمانی معمولا در سنین 28 روزه و 90 روزه به ترتیب به مقاومت های فشاری 60 و 65 مگا پاسکال می رسند. این مقدار مقاومت فشاری پاسخگوی نیاز به مصالحی با استحکام بالا برای انتقال بار از صفحه ستون به فونداسیون با اطمینان زیاد است.
اهمیت شرکت های سازنده گروت سیمانی
نقش گروت سیمانی برای انتقال بار به فونداسیون بسیار اهمیت دارد. وقتی قرار است این مهم با استفاده از گروت سیمانی انجام بشود نیاز است که از تولید کنندگان معتبر گروت سیمانی خریداری شود. تولید کنندگانی که با داشتن توان تولید یکنواخت بتوانند محصولاتی با کیفیت یکسان تولید نمایند. همچنین بتوانند کیفیت محصول گروت سیمانی تولیدی خود را از طریق یک آزمایشگاه مجهز کنترل نماید. ما در نوژان سازه پس از بررسی این فاکتور ها برند های آرا تک و کامبادن را برای عرضه به مشتریان خود انتخاب کرده ایم.
ویژگی های یک گروت سیمانی خوب
یک گروت سیمانی خوب باید علاوه بر مقاومت دارای ویژگی های دیگری نیز باشد. عدم جمع شدگی یکی از این خصوصیات است. بتن ماهیتا تمایل به جمع شدگی دارد. با افزودنی های معدنی و شیمیایی موجود در گروت سیمانی این محصول پس از ریخته شدن در محل بیس پلیت دچار جمع شدگی نمی شود. خاصیت دیگر مخلوط های سیمانی آب انداختگی است. مصالح گروت باید چنان انتخاب و تنظیم شود که پس از ریختن در محل دچار آب انداختگی نشود. مساله دیگر نیز عدم جداشدگی عناصر گروت سیمانی است. با توجه به اینکه گروت سیمانی بصورت روان ریخته می شود انتخاب و ترکیب مواد اولیه باید بگونه ای باشد که گروت سیمانی در زمان اجرا دچار جدا شدگی ذرات نشود و همه مواد بصورت یکنواخت مانند بتن خود متراکم کل فضای زیر صفحه ستون را پر نماید.
قیمت گروت سیمانی
گروت سیمانی با توجه به اینکه از سیمان و سنگدانه تولید می شود عمدتا محصولی ارزان تر از گروت های اپوکسی محسوب می شود. دلیل قیمت گروت سیمانی عمدتا مربوط به تامین سنگدانه های تمیز و با دانه بندی مشخص می باشد که باید حتما خشک شوند. همچنین باید از افزودنی های معدنی و شیمیایی برای دستیابی به خصوصیات لازم استفاده شود. عوامل تاثیرگذار دیگر بر قیمت گروت سیمانی هزینه های بسته بندی ضد رطوبت، هزینه های حمل و نرخ ارز برای تامین افزودنی های پودری وارداتی می باشد.
محاسبه مقدار گروت سیمانی برای صفحه ستون
برای محاسبه مقدار لازم گروت سیمانی طول، عرض و ضخامت محل گروت ریزی را بر حسب متر اندازه بگیرید. اعداد بدست آمده را در هم ضرب نمایید و حاصل را در عدد 1000 ضرب کنید. نتیجه حجم محل گروت ریزی بر حسب لیتر است. مقدار لیتر را در عدد 1.8 ضرب نمایید حاصل وزن گروت سیمانی بصورت پودر است. در واقع هر لیتر فضا به مقدار یک کیلو و هشتصد گرم پودر گروت سیمانی نیاز دارد.
روش آماده سازی گروت سیمانی
ظرفی مناسب برای اختلاط پودر آماده گروت سیمانی با آب انتخاب نمایید که ظرفیت مناسب برای ترکیب یک کیسه گروت با آب را داشته باشد. برای ساخت گروت خمیری 3.5 لیتر آب و برای تولید گروت روان 4.5 لیتر آب به ازای هر کیسه 25 کیلوئی مورد نیاز است. پودر را آرام آرام در حالی که همزن برقی ( دریل + پره ) روشن است، به آب بیافزایید و تا حصول مخلوطی همگن، عملیات میکس را ادامه دهید. توجه نمایید که همیشه مقداری از پودر گروت سیمانی را با آب ترکیب نمایید که حداکثر تا 30 دقیقه پس از اختلاط، مورد مصرف قرار گیرد. توجه نمایید اضافه کردن هرگونه ماده افزودنی و یا سیمان و سنگدانه به ترکیب گروت آماده مجاز نمی باشد.
روش آماده سازی محل گروت ریزی
از قرار گیری پلیت ها در محل خود اطمینان حاصل فرمایید و در صورت نیاز توسط تراز، صاف بودن بیس پلیت ها را کنترل نمایید سطوحی که قرار است روی آنها گروت ریزی شود، می بایست . حداقل به سن 7 روزه رسیده باشد. فاصله بین قسمت زیرین صفحه ها با سطح بتن باید حداقل 1 سانتیمتر باشد. کلیه سطوح مقاطعی که در تماس با گروت خواهند بود ، باید عاری از هرگونه آلودگی و چربی و روغن و غبار و … باشند. چنانچه روی سطح بتنی که گروت روی آن اجرا می شود، نقاط سست یا پوسته وجود دارد توسط ساب یا واتر جت و یا هرگونه عملیات فیزیکی دیگر، زدوده شود تا حدی که به سطح مقاوم و قابل اطمینان دسترسی پیدا شود. قالبهای مورد نظر برای گروت ریزی باید در برابر خروج آب نفوذناپذیر باشند. ارتفاع قالبهای مورد نظر برای گروت ریزی، 2 الی 5 سانتیمتر بالاتر از بیس پلیت ها در نظر گرفته شود برای جلوگیری از ایجاد حباب هنگام ریختن خمیر گروت به عنوان یک سیال در گروت ریزی های حجیم، از هد باکس و در گروت ریزی های کم حجم، از یک ورق به عرض 50 سانتیمتر، که طول آن به اندازه دیواره قالب، در قسمت مورد نظر برای ریختن با شیب 45 درجه در نظر گرفته شده است، استفاده شود تا سیال گروت بصورت یکنواخت و ممتد حرکت کند. سطح مورد نظر برای گروت ریزی را قبل از اجرای گروت باید با آب آشامیدنی اشباع نمایید تا آب گروت پس از اجرا توسط سطح خشک جذب نشده و ترک نخورد.
شرایط دمایی برای اجرای گروت سیمانی
دمای گروت سیمانی و محل اجرا ترجیحا در محدوده 5 تا 30 درجه سانتیگراد باشد. حداقل دمای لازم برای پیشرفت واکنشها، 5 درجه سانتیگراد میباشد. انبساط از 10 دقیقه پس از ساخت آغاز و تا حدود 150 دقیقه بعد ادامه مییابد. با توجه به ماهیت ریز دانه بودن گروت سیمانی سرعت واکنش های هیدراتاسیون بسیار زیاد است و لازم است تا تمهیداتی برای کنترل دما اتخاذ شود. به عنوان مثال در فصل گرم بهتر است از آب خنک شده با یخ برای ساخت گروت سیمانی استفاده کنیم همچنین توصیه می شود کیسه های گروت در سایه دپو شوند و بهتر است گروت ریزی در شب انجام شود.
کیورینگ گروت سیمانی اجرا شده
پس از اجرای ملات، از تابش مستقیم آفتاب، دمای زیاد، یخزدگی، تبخیر و جذب آب توسط قالب محافظت شود. پیشنهاد میشود در صورت امکان از عملآوری رطوبتی به مدت حداقل 48 ساعت استفاده شود. در تابستان باید 45 دقیقه بعد از ریختن گروت سیمانی با استفاده از گونی خیس مانع از تبخیر آب گروت اجرا شده شویم و دمای آن را نیز با آب خنک پایین بیاوریم این اقدامات مانع از ایجاد ترک در ساختار گروت سیمانی اجرا شده می شود. توصیه شده است در تابستان کیورینگ با آب به مدت 7 روز ادامه یابد.
ایمنی در استفاده از گروت سیمانی
گروت سیمانی جزو مواد سمی، آتش زا و خطر ناک برای محیط زیست نمی باشد. اما توصیه عمومی برای استفاده از مواد شیمیایی مانند گروت سیمانی استفاده از دستکش و عینک بتن ریزی می باشد. درصورت برخورد اتفاقی با پوست یا چشم سریعا با مقدار زیادی آب شیرین شستشو شود و در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود. هنگام کار با گروت از ماسک مناسب استفاده شود.
ویژگی های ظاهری گروت سیمانی
گروت سیمانی با توجه به اینکه از سیمان سیاه و سنگ دانه ها و مواد سیلیسی تولید می شود معمولا به رنگ خاکستری مشاهده می شود. حالت آن پودری است و درصورتی که درست بسته بندی و نگهداری شود نباید شاهد کلوخه در کیسه باشیم. بهتر است گروت را از محلی نزدیک به پروژه خود تهیه نمایید و کارخانه سازنده گروت سیمانی را بر اساس سفارش و بصورت به روز تهیه نماید.
بسته بندی گروت سیمانی
بسته بندی گروت های سیمانی معمولا بصورت کیسه هایی شبیه سیمان می باشد. جنس پاکت سیمان و گروت سیمانی باید به گونه ای باشد که در هنگام جا به جایی به راحتی آسیب نبیند. گروت سیمانی به رطوبت حساس است و نوع بسته بندی باید بتواند مانع از نفوذ نم به داخل محتویات کیسه شود.
وزن بسته بندی گروت سیمانی
عموما به منظور سهولت در جا به جایی و تخلیه گروت های سیمانی در بسته بندی 25 کیلویی عرضه می شود. اما برخی کارخانه های تولید گروت سیمانی بسته به سفارش پروژه می توانند وزن بسته بندی را تغییر بدهند.
انبار کردن گروت سیمانی
انبار مواد سیمانی از جمله گروت های سیمانی دقیقا مانند دستور العمل های انبار کردن سیمان های کیسه ای می باشد. باید محل سر پوشیده و فاقد رطوبت باشد. بهتر است از تابش مستقیم خورشید محافظت شود و این مهم در کاهش دمای گروت سیمانی در هنگام اجرا در فصول گرم سال موثر است. پاکت ها حداقل 10 سانتیمتر از زمین فاصله داشته باشند. تعداد کیسه های روی هم حدود 8 الی 10 کیسه باشد و امکان جا به جایی هوا بین گروت های سیمانی چیده شده روی هم وجود داشته باشد.
استفاده از گروت سیمانی در ترکیب با بتن
اگر نیاز به افزایش مقاومت خمشی اعضای بتنی وجود داشته باشد یا بخواهید کیفیت بتن را ارتقا و بهبود بدهید امکان افزودن گروت سیمانی به داخل بتن آماده وجود دارد. این امر به بهبود کیفیت بتن و ارتقاء مقاومت خمشی آن منجر می شود.
استفاده از گروت سیمانی به عنوان ملات ساختمانی
در شرایطی که نیاز سریع به یک ملات با کیفیت دارید و امکان تهیه ماسه و سیمان بصورت فله ای برای شما مقدور نیست می توانید از گروت های سیمانی برای کار های عمومی و تعمیراتی ساختمان استفاده نمایید.
استفاده از گروت سیمانی برای ترمیم سطح بتن
اگر در هنگام باز کردن قالب متوجه عیوب سطحی و ظاهری در بتن شدید می توانید با استفاده از گروت های سیمانی موجود در کارگاه خود سطح های شن زده و کرمو را ترمیم نمایید. البته نوژان سازه با همکاری شرکت های آرا بتن اروند و بتن شیمی کامبادن اقدام به تولید و فرموله کردن ملات های مخصوص ترمیم بتن کرده است که شما می توانید از فروشگاه نوژان سازه تهیه بفرمایید.
استفاده از گروت برای آب بندی دور لوله ها
در سازه های آبی مانند استخر و مخازن آب لوله هایی از عرض دیوار عبور می کنند. یکی از محل های نشت آب همین قسمت دور لوله است. شما می توانید پس از خالی کردن دور لوله ها با استفاده از گروت سیمانی مجددا این محل ها را پر نمایید. برای اطمینان بیشتر توصیه می شود از آب بند ها و عایق های سطحی مانند محصولات عایق دو جزیی، سفید بام و رنگ عایق رطوبتی الیاف دار استفاده نمایید.
مزایای استفاده از گروت سیمانی
- اطمینان از باربری و انتقال مناسب بار به فونداسیون و تقویت پایداری سازه با استفاده از گروت سیمانی
- کاهش نفوذ یونهای مخرب به داخل بتن و کاهش خوردگی قطعات فولادی و فلزی افزایش دوام سازه و عدم نشست های سازه ای
- سرعت و سهولت اجرای بالا
- اطمینان از کیفیت و مقاومت به دلیل ترکیب مواد در کارخانه تولید گروت سیمانی
وسایل لازم برای اجرای گروت سیمانی
برای اجرای گروت سیمانی لازم است وسایلی را از قبل در کارگاه آماده کنید تا عملیات اجرای گروت ریزی با سرعت و کیفیت اجرا شود. در درجه اول باید قالب های مناسبی برای محدوده گروت ریزی تهیه نمایید. مرحله ساخت و آماده سازی گروت نیاز به ظروف تمیز و با گنجایش مناسب دارد. برای هم زدن گروت لازم است از دریل هم زن برقی یا خلاطه استفاده نمایید. وجود پیمانه مدرج یا ترازو برای مشخص کردن مقدار دقیق آب توصیه می شود. همچنین ظرف کوچک و مناسبی برای برداشتن از خلاطه و ریختن پای صفحه ستون داشته باشید. حتما گونی چتایی و نایلون برای بحث کیورینگ گروت سیمانی خیلی مهم هست از قبل آماده نمایید.
ویژگی های قالب برای گروت سیمانی
قالب های مورد استفاده برای گروت سیمانی باید در برابر خروج آب نفوذ ناپذیر باشند. ارتفاع قالب ها دو الی پنج سانتیمتر بلند تر از صفحه ستون ها در نظر گرفته شوند.
انواع گروت سیمانی
گروت های سیمانی در دو تیپ ریز دانه و درشت دانه از نظر دانه بندی عرضه می شوند. همچنین دسته بندی دیگری برای گروت های سیمانی وجود دارد که به گروت های منبسط شونده معروف هستند. باید بدانید که همه گروت های سیمانی دارای خاصیت افزایش حجم می باشند اما در نوع منبسط شونده این مقدار انبساط بیشتر است.
انبساط گروت های سیمانی
مرحله اول فرایند انبساط گروت های سیمانی 15 الی 30 دقیقه بعد از مخلوط شدن با آب شروع می شود. این انبساط به دلیل ایجاد گاز در گروت سیمانی رخ می دهد و علت نیاز به آن کنترل جمع شدگی پلاستیک در گروت سیمانی می باشد. دلیل دیگر نیاز به انبساط اطمینان یافتن از پر شدن زیر صفحه ستون می باشد. این محل به دلیل عدم امکان دیده شدن، باید با خاصیت انبساطی گروت سیمانی کاملا پر شود. مرحله دوم انبساط گروت سیمانی مربوط به واکنش های شیمیایی است که دو الی سه روز بعد از ریختن گروت سیمانی رخ می دهد.
حداقل ضخامت گروت سیمانی
بر اساس آیین نامه بتن آمریکا برای حداقل ضخامت گروت ریزی مواردی ذکر شده است. باید توجه داشته باشید تعیین مقدار حداقل ضخامت وابسته به ابعاد پلیت یا صفحه ستون است. برای پیدا کردن حداقل ضخامت گروت ریزی زیر صفحه ستون به جدول زیر مراجعه نمایید.
اندازه بزرگ ترین ضلع صفحه ستون به سانتیمتر |
حداقل ضخامت گروت ریزی به سانتیمتر |
کوچکتر از 30 سانتیمتر |
2.5 |
بین 30 تا 60 سانتیمتر |
3.8 |
بین 60 تا 90 سانتیمتر |
5.1 |
بزرگتر از 90 سانتیمتر |
10 |
حداکثر ضخامت گروت سیمانی
در آیین نامه بتن آمریکا برای حداکثر ضخامت توصیه ای پیدا نکردیم. حداکثر ضخامت بستگی به توصیه های شرکت تولید کننده گروت سیمانی دارد. برای ضخامت های بیشتر از 10 سانتیمتر بهتر است از گروت های درشت دانه استفاده شود. در هر مرحله اعمال گروت، ضخامت اجرا حداقل 3 و حداکثر 40 برابر حداکثر اندازه سنگدانه توصیه میگردد. برای حداکثر اندازه 12 میلیمتر، محدودیتی برای حداکثر ضخامت اجرا وجود ندارد. لایه بعدی پس از گیرش و با آمادهسازی سطح زیرین، اعمال گردد. برای اجرای گروت سیمانی با ضخامت های بالای 10 سانتیمتر توجه به دمای محیط، استفاده از آب خنک و کیورینگ سریع توصیه می شود.
فرآیند تولید گروت سیمانی
شاید برای شما جالب باشد که بدانید در کارخانه ها گروت سیمانی به چه شکلی تولید می شود. فرایند از تامین مواد اولیه شامل سیمان و ماسه و سایر افزودنی های شیمیایی و معدنی آغاز می شود. پس از ورود مصالح به کارخانه آزمایش های کنترل کیفی روی آنها انجام می شود و درصورت لزوم دانه بندی ها اصلاح می گردد. مرحله بعد خشک کردن دانه های ماسه می باشد. اگر در گروت تولیدی رطوبت وجود داشته باشد به سرعت باعث گیرش و ایجاد کلوخه های بسیار سفت می گردد. پس از اطمینان از حذف رطوبت در مواد اولیه آنها بر اساس فرمول و طرح اختلاط ارائه شده توسط واحد تحقیق و توسعه بر اساس نسبت های دقیق وزنی با یکدیگر مخلوط می شوند. پس از اطمینان از پخش یکنواخت همه مواد آنها به کیسه های محصول منتقل می شوند. واحد کنترل کیفیت از محصول تولیدی نمونه برداری کرده و ازمایش های لازم را انجام می دهد. وقتی نتایج آزمایش ها موید کیفیت محصول بود اجازه خروج بار و عرضه به بازار صادر می شود.
روش های تقویت گروت
عموما نباید چیزی به گروت اضافه کنید به جز آب. اما اگر به دلایلی نیاز به ارتقا و بهبود یک خاصیت از گروت دارید بهتر است از بخش فنی نوژان سازه استعلام نمایید. بطور کلی استفاده از الیاف می تواند منجر به بهبود و کنترل ترک خوردگی گروت شود. الیاف پ پ، الیاف فولاد، الیاف شیشه و سایر الیاف این خاصیت را دارند. امروزه تولید کنندگان گروت معمولا در ترکیب گروت از الیاف استفاده می کنند. بهتر است قبل از افزودن الیاف با تولید کننده خود مشورت نمایید.
منع مصرف گروت
در شرایط بسیار خورنده مثل کارخانه های شیمیایی قبل از استفاده از گروت لازم است آزمایش هایی صورت بگیرد. همچنین اگر برای نصب ماشین آلاتی که بار های ضربه ای و دائمی ایجاد می کنند نیاز به گروت ریزی باشد در درجه اول توصیه به استفاده از گروت های اپوکسی است اما اگر نیاز به گروت سیمانی داشته باشید حتما با بخش فنی نوژان سازه مشورت نمایید.